PONIEDZIAŁEK 20.06.2022
I Rosół z gwiazdkami na filetach drobiowych
ze świeżą włoszczyzną.
II Spagetti pszenno-żytnie z sosem mięsno-
pomidorowym z pieczarkami i żółtym serem
Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, soja
WTOREK 21.06.2022
I Zupa ziemniaczana z selerem naciowym
pietruszką zieloną zabielona śmietaną.
II Kotlet z piersi indyka panierowany (z pieca),
ziemniaki, kapusta pekińska z jogurtem
greckim. Kompot.
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, soja, jaja, laktoza
ŚRODA 22.06.2022
I Zupa z białej fasolki z wędzoną piersią kurczaka
przecierem pomidorowym i zasmażką.
II Jajko sadzone, ziemniaki tłuczone z cebulką,
marchewka z groszkiem z pary.
Kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, soja, jaja
CZWARTEK 23.06.2022
I Zupa ogórkowa ze świeżą włoszczyzną i śmietaną.
II Pierogi ruskie polane oliwą z pestek winogron
z dodatkiem suszonych pomidorów z bazylią,
ogórek małosolny.
Alergeny: gluten, seler, gorczyca, soja, laktoza
W naszej stołówce dania przygotowujemy w piecu konwekcyjno-
parowym o wysokim standardzie, potrawy są niskotłuszczowe
i zachowują swoje wartości odżywcze.